Test Mühendisi / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Test Mühendisi, yazılım ve donanım ürünlerinin test süreçlerini yönetmek ve yürütmekle sorumlu bir kişidir. Bu süreçte, test senaryolarını hazırlar, test planlarını oluşturur, test raporları hazırlar ve test sonuçlarını yorumlar. Ayrıca, ürün kalitesini artırmak ve hataları minimize etmek için kullanıcılardan gelen geri bildirimleri toplar ve bu geri bildirimlere göre test süreçlerini günceller.

Test Mühendisleri aynı zamanda otomasyon test araçlarını kullanarak test sürecini kolaylaştırır. Ayrıca, test senaryolarının otomatikleştirilmesi, performans testleri, güvenlik testleri, regresyon testleri gibi çeşitli testleri de gerçekleştirebilirler. Test mühendisleri, ürünün müşteri gereksinimlerine ve endüstri standartlarına uygunluğunu sağlamak için ürün yazılımının farklı bölümlerini test ederler.

Maaşı Nedir?

Test mühendisleri, yazılım ve donanım test mühendisi olarak iki farklı pozisyonda çalışabilirler. Yazılım test mühendisleri, uygulamaların yazılımını test ederken, donanım test mühendisleri, elektronik ve fiziksel cihazların testini gerçekleştirir. Test mühendislerinin maaşları, tecrübelerine, çalıştıkları şirketin büyüklüğüne ve konumuna göre değişebilir. Türkiye'de Test Mühendislerinin ortalama maaşı 28.000 TL ile 54.000 TL arasında değişmektedir. Ancak, test mühendislerinin çalıştıkları sektöre, işverenin büyüklüğüne ve tecrübelerine göre daha yüksek veya daha düşük maaşlar alabileceği unutulmamalıdır.