Uçuş Teknisyeni / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Uçuş teknisyeni, uçakların bakımı, onarımı ve test edilmesi için görevlendirilen uzmanlardan biridir. Bu görev için eğitimli ve sertifikalı olmaları gerekmektedir. Uçuş teknisyenleri, uçaklardaki sistemleri, motorları, gövdeleri ve diğer bileşenleri inceleyip bakımını yapmak, arızaları tespit etmek ve gidermek, test uçuşları gerçekleştirmek ve raporlamak gibi görevleri üstlenirler.

Ne İş Yapar?

Uçuş teknisyenlerinin maaşları, deneyimleri, eğitim seviyeleri ve çalıştıkları sektörlere göre değişebilir. Türkiye'de, yeni başlayan bir uçuş teknisyeninin ortalama maaşı 27.000 TL civarındadır. Uçuş teknisyenleri, özel havayolu şirketlerinde veya askeri uçak bakım üslerinde çalışabilirler. Ayrıca, uçuş teknisyenleri, havaalanı ekipmanı ve diğer hava taşıtları gibi farklı alanlarda da çalışabilirler.