Uçak Elektrik Ve Elektroniği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Uçak Elektrik ve Elektroniği bölümü, uçakların elektrik ve elektronik sistemlerinin tasarımı, kurulumu, bakımı ve onarımı konularında eğitim veren bir lisans programıdır.Uçak Elektrik ve Elektroniği mezunları, havacılık endüstrisinde, hava taşımacılığı şirketlerinde, bakım ve onarım şirketlerinde, havacılık araştırma kurumlarında ve diğer ilgili alanlarda çalışabilirler.

Hava taşımacılığı şirketlerinde, mezunlar, uçakların elektrik ve elektronik sistemlerinin tasarımı, kurulumu, bakımı ve onarımı konularında çalışabilirler. Uçaklarda kullanılan navigasyon, haberleşme, kontrol ve gözetim sistemleri gibi elektrik ve elektronik ekipmanları test edebilirler.

Bakım ve onarım şirketlerinde, mezunlar, uçakların elektrik ve elektronik sistemlerinin bakım ve onarımı konusunda uzmanlaşabilirler. Bu şirketler, hava taşımacılığı şirketlerinin yanı sıra özel uçak sahipleri ve havaalanları tarafından da kullanılırlar.Havacılık araştırma kurumlarında, mezunlar, havacılık elektroniği teknolojileri üzerine araştırmalar yapabilirler. Bu araştırmalar, uçaklarda kullanılan elektrik ve elektronik sistemlerinin daha güvenli, verimli ve ileri teknolojik özelliklere sahip olmasını sağlar.

Ayrıca, Uçak Elektrik ve Elektroniği mezunları, havacılık mühendisliği, uçak tasarımı ve diğer havacılık alanlarına yönelik lisansüstü eğitim programlarına da devam edebilirler.Sonuç olarak, Uçak Elektrik ve Elektroniği mezunları, havacılık endüstrisinde, hava taşımacılığı şirketlerinde, bakım ve onarım şirketlerinde, havacılık araştırma kurumlarında ve diğer ilgili alanlarda çalışabilirler. Uçakların elektrik ve elektronik sistemleri konusunda uzmanlaşarak, tasarım, kurulum, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilirler.