Kültür Varlıklarını Koruma Ve Onarım Bölümü Nedir ?

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü, tarihi, kültürel ve sanatsal değere sahip olan yapıları koruma, onarım ve restorasyon çalışmalarını yürütmek üzere eğitim veren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, tarihi yapıların tanıtımı, korunması, onarımı, restorasyonu, mimarlık ve sanat tarihi gibi konularda bilgi sahibi olurlar.Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım mezunları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler, vakıflar, özel restorasyon firmaları, müzeler, üniversiteler gibi kurumlarda çalışabilirler. Bu kişiler, tarihi, kültürel ve sanatsal değere sahip yapıların korunması, onarımı ve restorasyonu konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, tarihi yapıların turizm potansiyelini artırmak üzere tanıtım faaliyetlerinde de görev alabilirler.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım mezunları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler, vakıflar, özel restorasyon firmaları, müzeler, üniversiteler gibi kurumlarda çalışabilirler. Bu kişiler, tarihi, kültürel ve sanatsal değere sahip yapıların korunması, onarımı ve restorasyonu konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, tarihi yapıların turizm potansiyelini artırmak üzere tanıtım faaliyetlerinde, kültür turizmi alanında ve turizm sektöründe de çalışabilirler.