Whatsapp Kullanıcılarına Kolaylık Sağlayacak İki Yeni Özellik

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcılarına kolaylık sağlayacak iki yeni özelliği uygulamaya geçirecek.

Sohbet Kategorizasyonu Yapılabilecek!

Uygulamada aradığı sohbeti bulamayan kullanıcılara rahatlık sağlayacak bu özellik, beta sürümünde kullanıma açık olacak. Whatsapp deneyimimizi önemli ölçüde değiştirecek olan özellik, sohbet kategorizasyonu yapmayı sağlayacak. Geçmişte kalan sohbetleri bulmak için kullanıcılar filtreleme yaparak, aradıkları mesajlara ulaşabilecek. "Okunmamış", "Kişisel" ve "İş" olmak üzere 3 farklı alana ayrılan sohbet filtrelerine tıkladığınızda yalnızca o kategorideki sohbetler listelenecek. Böylelikle kişisel ve iş sohbetleriniz birbirinden ayrılmış olacak. WhatsApp'ın kişisel-iş ayrımını WhatsApp Business ile mi sağlayacağı veya kişisel tercihlere göre mi seçim yapılacağı henüz net değil. Gruplar da şu an bu filtrelemeye dahil değil.

Çıkartma Önerileri Geliyor!

İkinci özellik ise aynı emojileri kullanmaktan sıkılanlara özel olacak. Android Beta sürümünde WhatsApp, daha renkli bir sohbet için çıkartma önerileri sunmaya başlayacak. Whatsapp Kullandığımız emojilere göre bize çıkartma önerisi yapacak. Klavyeden seçeceğiniz emojiye göre pop-up açarak seçebileceğimiz çıkartmaları görüntülememizi sağlayacak.