Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Yapay Zeka Mühendisliği bölümü, yapay zeka sistemleri tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanması için gerekli olan teorik ve pratik eğitimi veren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, yapay zeka, makine öğrenimi, veri madenciliği, robotik, doğal dil işleme, yapay sinir ağları, bilgi işlem, veritabanı yönetimi, yazılım geliştirme ve diğer ilgili konular hakkında eğitim alırlar.Yapay Zeka Mühendisliği mezunları, yapay zeka teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanmasında çalışabilirler. Bu alanlarda, yazılım şirketleri, teknoloji şirketleri, savunma sanayii, otomotiv sektörü, sağlık sektörü, finans sektörü, e-ticaret ve diğer birçok sektörde çalışma imkanı bulabilirler.

Yapay Zeka Mühendisliği mezunları, yapay zeka algoritmalarının geliştirilmesi, makine öğrenmesi, robotik, doğal dil işleme, veri madenciliği, yapay sinir ağları ve benzeri konularda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, büyük veri analizi, veritabanı yönetimi, yazılım geliştirme ve benzeri konularda da uzmanlaşabilirler.Yapay Zeka Mühendisliği mezunları, veri bilimcisi, yapay zeka mühendisi, yazılım mühendisi, makine öğrenmesi mühendisi, robotik mühendisi, veri madencisi, veritabanı yöneticisi ve benzeri pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, yapay zeka teknolojileri konusunda danışmanlık, yöneticilik ve yönetim pozisyonlarında da çalışma imkanı bulabilirler.

Sonuç olarak, Yapay Zeka Mühendisliği mezunları, yapay zeka teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanması konusunda uzmanlaşabilirler. Bu alanlarda, yazılım şirketleri, teknoloji şirketleri, savunma sanayii, otomotiv sektörü, sağlık sektörü, finans sektörü, e-ticaret ve diğer birçok sektörde çalışma imkanı bulabilirler. Veri bilimcisi, yapay zeka mühendisi, yazılım mühendisi, makine öğrenmesi mühendisi, robotik mühendisi, veri madencisi, veritabanı yöneticisi ve benzeri pozisyonlarda çalışabilirler.