Ekonomi Ve Finans Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ekonomi ve Finans bölümü, ekonomik ve finansal olayları inceleyen, analiz eden ve yorumlayan; işletmeler, kurumlar ve hükümetler için çözümler üreten bir disiplindir. Bu programda öğrenciler, ekonomik kalkınma, finansal yönetim, yatırım, bankacılık, para politikaları, uluslararası ticaret ve ekonomik düzenlemeler gibi konuları öğrenirler.

Mezunlar, özel sektörde bankacılık, sigortacılık, finansal danışmanlık, yatırım, muhasebe, pazarlama, araştırma ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Ayrıca, kamu sektöründe uluslararası kuruluşlar, bakanlıklar ve devlet kurumları gibi kurumlarda da istihdam edilebilirler.