Yed-i Emin Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Yed-i Emin kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir. "Yed" kelimesi "el" anlamına gelirken, "emin" kelimesi "güvenilir, güven veren" anlamına gelir. Birleşik olarak kullanıldığında Yed-i Emin, "güven veren el" veya "güvenilir el" anlamına gelir.

Kelimenin Anlamı:
Yed-i Emin, bir kişi veya kurumun, güvenilir ve güven veren bir el olduğunu ifade eder. Genellikle bu ifade, birinin malvarlığını veya güvenliğini korumak için başvurduğu kişiyi veya kurumu tanımlar.

Örnek Cümle:

• Emanet eşyalarını komşusunun Yed-i Emin'e teslim etti, çünkü ona güveniyordu.
  • Şirket, müşterilerinin finansal bilgilerini korumak için Yed-i Emin bir IT uzmanı tuttu.