Mürşit Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Mürşit kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Ruşd" kelimesinden türetilmiştir ve "doğru yolu gösteren, rehber" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla mürşid, manevi veya dini bir lideri veya rehberi ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Mürşit, özellikle tasavvuf ve İslam geleneği içinde kullanılan bir terimdir.

Bu terim, insanların manevi yolda rehberlik eden, doğru yolu gösteren ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunan bir kişiyi veya lideri ifade eder. Spiritüel öğretmen veya kılavuz gibi ifadelerle de nitelendirilebilir.

Örnek Cümle:

• Tasavvuf yolunda mürşidi olan şeyh, talebelerine manevi rehberlik yapar.
  • Birçok insan, mürşidlerinin öğretilerine ve rehberliğine bağlı bir manevi yolculuk yapar.