Müstakil Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müstakil" kelimesi Türkçeye özgü bir kelimedir ve başka bir dil veya kökene dayanmaz.

Anlamı: "Müstakil" kelimesi, bağımsız, kendi kendine yeten veya diğer şeylerden bağımsız olarak var olan bir durumu veya kişiyi ifade eder. Bu kelime ayrıca bir binanın tek başına kullanılabilen ayrı bir ev veya daire olarak tasarlanmış bölümlerini de ifade eder.

Bu kelime, bir şeyin diğerlerinden bağımsız veya kendi başına var olma durumunu ifade eder. "Müstakil" ayrıca bir binanın tek başına kullanılabilen ayrı bir ev veya daire olarak tasarlanmış bölümlerini de ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bu ev, bahçesiyle birlikte müstakil bir konut olarak tasarlanmıştır.
  • Bağımsız bir iş kurmak için gerekli olan sermayeyi biriktirdikten sonra, müstakil bir girişimci olarak işe başladı.
  • Her daire kendi girişine sahip olan bu apartman, müstakil yaşamı tercih eden aileler için idealdir.