15 Eylül Dünya Çevreyi Temizleme Günü (National CleanUp Day)

15 Eylül - Dünya Çevreyi Temizleme Günü (National CleanUp Day): Bu özel gün, çevreyi temizlemek, doğayı korumak ve daha temiz bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenir. Dünya Çevreyi Temizleme Günü, insanları çevre temizliği etkinliklerine katılmaya, atıkları toplamaya ve çevresel sorumluluklarını yerine getirmeye teşvik eder.
Bu gün, plajları, parkları, ormanları veya sokakları temizlemek gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam için önemlidir ve gelecek nesillerin güvenliğini sağlamak için herkesin sorumluluğundadır. Dünya Çevreyi Temizleme Günü, insanları çevresel bilinçlenmeye teşvik eder ve doğanın değerini korumaya odaklanır.