16 Eylül Dünya Guakamole Sosu Günü (Guacamole Day)

16 Eylül - Dünya Guakamole Sosu Günü (Guacamole Day): Bu özel gün, meksika mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan guacamole sosunu kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Guacamole Sosu Günü, insanları guacamole yapmaya teşvik eder, farklı tarifleri denemeye ve bu lezzetli atıştırmalığı keşfetmeye davet eder.
Bu gün, avokadoları ezerek guacamole sosu yapmak, tortilla cipsleriyle birlikte tüketmek veya guacamole soslu yemekler hazırlamak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Guacamole sosu, sağlıklı yağlar ve besin değeri yüksek avokadoların mükemmel bir birleşimidir. Dünya Guacamole Sosu Günü, insanları sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık deneyimlemeye teşvik eder ve meksika mutfağının zenginliğini kutlar.