18 Nisan Dünya Köşe Yazarları Günü (Columnist Day)

Dünya Köşe Yazarları Günü, her yıl 18 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, gazete veya dergilerde düzenli olarak köşe yazıları yazan yazarları kutlamayı amaçlar. Köşe yazarları, farklı konularda görüşlerini, deneyimlerini ve düşüncelerini okuyucularla paylaşır.
Dünya Köşe Yazarları Günü, insanları köşe yazılarını takip etmeye, farklı bakış açılarını keşfetmeye ve gazetelerin veya dergilerin köşe yazarlarına destek vermeye teşvik eder. Bu özel gün, köşe yazarlarının çalışmalarını takdir etmek, onlara teşekkür etmek ve özgür ifade ve düşünceyi kutlamak için bir fırsattır. Dünya Köşe Yazarları Günü, gazetecilik mesleğine saygı duyar ve çeşitli perspektiflerin önemini vurgular.