18 Ağustos Dünya Basılı Katalog Günü (Mail Order Catalog Day)

18 Ağustos - Dünya Basılı Katalog Günü (Mail Order Catalog Day): Bu özel gün, geçmişte yaygın olan ancak günümüzde dijital platformların yaygınlaşmasıyla azalan basılı katalogların anısını yaşatmak için düzenlenir. Dünya Basılı Katalog Günü, insanları basılı kataloglara olan ilgilerini yeniden canlandırmaya teşvik eder ve bu eski yöntemin keyfini kutlar.
Bu gün, insanlar basılı katalogları incelemek, ürünleri karşılaştırmak ve kendilerine uygun ürünleri seçmek için zaman ayırabilirler. Basılı katalogların nostaljik hissiyatını yaşamak ve geçmişe bir yolculuk yapmak için düzenlenen etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Basılı katalogların yerini alan dijital alışveriş çağında, Dünya Basılı Katalog Günü, bu eski alışveriş deneyiminin anısını yaşatmayı amaçlar.