12 Ağustos Dünya Ortanca Çocuklar Günü (Middle Child Day)

12 Ağustos - Dünya Ortanca Çocuklar Günü (Middle Child Day): Bu özel gün, ailelerde ortanca çocukların önemini kutlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenir. Ortanca çocuklar, büyük ve küçük kardeşleri arasında özel bir konuma sahiptir ve genellikle dikkat çekme ihtiyaçlarıyla başa çıkmak zorunda kalırlar. Dünya Ortanca Çocuklar Günü, insanları ortanca çocukların deneyimlerini anlamaya, onları takdir etmeye ve desteklemeye teşvik eder. Bu gün, ortanca çocuklara özel etkinlikler, hediyeler veya ailece yapılan aktivitelerle kutlanır. Ortanca çocukların aile içindeki değerini vurgulayan bu özel gün, kardeşlik bağlarını güçlendirmek için bir fırsat sunar.