12 Nisan Dünya Yuri’nin Gecesi (Yuri’s Night)

Dünya Yuri'nin Gecesi, her yıl 12 Nisan'da uzay keşfini kutlamak için düzenlenir. Bu özel gün, ilk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştiren Sovyet kozmonot Yuri Gagarin'i onurlandırmayı amaçlar. Yuri'nin Gecesi, insanları uzay keşfi, bilim ve teknoloji alanlarına ilgi duymaya teşvik eder.

Bu özel gün, uzay temalı etkinlikler, konuşmalar, film gösterimleri veya astronomi gözlem etkinlikleri gibi etkinlikleri içerir. Dünya Yuri'nin Gecesi, insanları bir araya getirerek uzay araştırmalarının önemini vurgular ve insanlığın evreni keşfetme tutkusunu kutlar.