18 Mayıs Dünya Bulaşık Kirletmeme Günü (No Dirty Dishes Day)

Dünya Bulaşık Kirletmeme Günü, her yıl 18 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, insanları bulaşıkları biriktirmemeye ve temiz bir mutfak düzeni oluşturmaya teşvik eder. Bulaşıkların birikmesi ve kirli tabakların yığılması, zaman zaman stres yaratabilir ve evde düzeni bozabilir.
Dünya Bulaşık Kirletmeme Günü, insanları bulaşık işlerini hemen halletmeye, tabakları temiz tutmaya ve mutfak düzenini korumaya teşvik eder. Bu özel gün, bulaşıkları düzenli olarak yıkama rutinlerini oluşturma, bulaşık makinesini kullanma veya bulaşıkla ilgili pratik ipuçlarını paylaşma gibi etkinlikleri içerir. Dünya Bulaşık Kirletmeme Günü, temiz ve düzenli bir mutfakta keyifli bir yaşam sürdürmeyi teşvik eder.