Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Haftası

17 Haziran, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Haftası olarak kutlanan bir etkinliktir. Bu hafta, çölleşme ve kuraklık gibi çevresel sorunların farkındalığını artırmak, doğal kaynakları koruma, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve su yönetimi gibi konular üzerinde odaklanmak amacıyla düzenlenir. Çölleşme ve kuraklık, dünya genelinde birçok bölgeyi etkileyen ciddi bir sorundur ve iklim değişikliği gibi faktörlerle birlikte tarım, su kaynakları ve ekosistemler üzerinde olumsuz etkilere neden olur. Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Haftası boyunca, farkındalık etkinlikleri, eğitim programları, toplantılar ve projeler düzenlenir. Bu hafta, çölleşme ve kuraklıkla mücadeleye yönelik bilgi paylaşımını teşvik eder, toplumda çevre koruma bilincini artırmayı hedefler.