19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü (Popcorn Day)

19 Ocak her yıl "Dünya Patlamış Mısır Günü" olarak kutlanır. Bu gün, patlamış mısırın eşsiz lezzetini ve popüler atıştırmalık olarak dünya genelindeki önemini kutlamak için ayrılır. Patlamış mısır, mısır tanelerinin ısıtıldığında içlerindeki su buharının buharlaşması sonucu patladığı bir atıştırmalıktır. Bu özel gün, insanları patlamış mısırı denemeye ve farklı çeşitlerini keşfetmeye teşvik eder. İnsanlar, evde patlamış mısır yapabilir, sinemada veya atıştırmalık alanlarında patlamış mısır satın alabilir veya patlamış mısır temalı etkinliklere katılabilirler. Bu gün aynı zamanda patlamış mısırın tarihini, üretim sürecini ve besleyici değerlerini keşfetmek için bir fırsat sunar.