21 Kasım Dünya Dünyayı Selamlama Günü (World Hello Day)

21 Kasım Dünya Dünyayı Selamlama Günü (World Hello Day), insanları dünya genelindeki insanlara dostça bir merhaba demeye teşvik eden bir gündür. Bu gün, kültürler arası anlayışı ve dünya barışını desteklemeyi amaçlar.
İnsanlar, bu günü farklı dillerde merhaba demeyi öğrenerek veya dünya çapında insanlara dostça bir selam göndererek kutlayabilirler. Dünya Dünyayı Selamlama Günü, insanları farklı kültürlere saygı duymaya, hoşgörüyü artırmaya ve küresel bir toplumun parçası olduklarını hatırlamaya teşvik eder.