29 Nisan Dünya Fermuar Günü (Zipper Day)

Dünya Fermuar Günü, her yıl 29 Nisan'da kutlanır. Bu özel gün, fermuarın icadını ve kullanımını kutlamayı amaçlar. Fermuarlar, giyim ve diğer ürünlerde kullanılan pratik ve işlevsel bir kapatma mekanizmasıdır. Dünya Fermuar Günü, insanları fermuarlı ürünleri keşfetmeye, fermuarın tarihini ve kullanımını öğrenmeye teşvik eder.
Bu özel gün, giysilerdeki fermuarların onarımı veya değiştirilmesi gibi pratik etkinlikleri içerebilir. Dünya Fermuar Günü, insanları fermuarın günlük hayattaki kullanımının önemini fark etmeye ve fermuar teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmaya teşvik eder. Bu gün aynı zamanda moda endüstrisindeki tasarımları ve yenilikleri de kutlar.