21 Ocak Dünya Sincaplara Minnettarlık Günü (Squirrel Appreciation Day)

21 Ocak her yıl "Dünya Sincaplara Minnettarlık Günü" olarak kutlanır. Bu gün, sincaplara olan sevgi ve minnettarlığı kutlamak amacıyla düzenlenir. Sincaplar, küçük ve sevimli kemirgenlerdir ve doğal yaşam alanlarında önemli bir rol oynarlar.

Bu özel gün, insanları sincapların hayatını öğrenmeye ve koruma çabalarını desteklemeye teşvik eder. İnsanlar, sincapları gözlemleyebilir, onlar hakkında bilgi edinebilir ve onların yaşam alanlarını korumak için bilinçlenme etkinliklerine katılabilir. Aynı zamanda bu gün, doğal çevrenin korunması ve çevre bilincinin artırılması konularında farkındalık yaratmak için bir fırsat sunar.