17 Aralık Dünya Wright Kardeşler Günü (Wright Brothers Day)

17 Aralık: Dünya Wright Kardeşler Günü (Wright Brothers Day)Dünya Wright Kardeşler Günü, havacılık tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Wright kardeşlerin başarılarını kutlamak için her yıl 17 Aralık'ta düzenlenen bir gündür.
Bu gün, Wright kardeşlerin 1903 yılında Kitty Hawk, Kuzey Carolina'da gerçekleştirdiği ve ilk kontrollü motorlu uçuşu başardığı tarihi anma amacı taşır. Wright Kardeşler Günü, havacılığın ilerlemesini ve insanların hayallerini gerçekleştirebileceğini vurgular. Havacılığın bugünkü gelişmiş dünyamızda oynadığı önemli rolü kutlamak ve Wright kardeşlerin mirasını anmak için çeşitli etkinlikler ve törenler düzenlenir.