24 Ağustos Dünya Plüton’un Gezegen Sayılmadığı Gün (Pluto Demoted Day)

24 Ağustos - Dünya Plüton’un Gezegen Sayılmadığı Gün (Pluto Demoted Day): Bu özel gün, Plüton gezegeninin tanınmasından çıkarılmasını ve gezegenlik statüsünü kaybetmesini kutlamak için düzenlenir. Plüton, eski tanımına göre bir gezegen olarak kabul edilirken, 2006 yılında Uluslararası Astronomi Birliği tarafından bu statüden çıkarılmıştır.
Dünya Plüton'un Gezegen Sayılmadığı Gün, insanları evrenin sınırlarını ve bilimsel keşifleri düşünmeye teşvik eder. Bu gün, astronomiye ilgi duyanlar için Plüton ve diğer gökcisimleri hakkında bilgi edinmek ve bu evrensel değişikliği kutlamak için bir fırsattır. Plüton Demoted Day, bilimsel gelişmelerin ve kavramların sorgulanmasını ve tartışılmasını destekler.