9 Ocak Dünya Statik Elektrik Günü (Static Electricity Day)

9 Ocak her yıl "Dünya Statik Elektrik Günü" olarak kutlanır. Bu gün, statik elektriğin doğasını, oluşumunu ve etkilerini kutlamak için ayrılır. Statik elektrik, nesneler arasında elektrik yüklerinin birikmesi sonucu oluşur ve genellikle küçük elektrik kıvılcımları veya elektrostatik çekim veya itme kuvvetleri şeklinde kendini gösterir. Bu özel gün, insanları statik elektriğin ilginç yönlerini keşfetmeye teşvik eder. İnsanlar, statik elektrikle deneyler yapabilir, nedenlerini ve etkilerini öğrenebilir ve günlük yaşamda karşılaştıkları statik elektrik olayları hakkında bilgi edinebilirler.