24 Ocak Dünya Macintosh Bilgisayar Günü (Macintosh Computer Day)

24 Ocak her yıl "Dünya Macintosh Bilgisayar Günü" olarak kutlanır. Bu gün, Macintosh bilgisayarların (veya kısaca Mac) yaratıcısı Apple'ın ve Macintosh'un bilgisayar teknolojisine getirdiği yeniliklerin kutlanması amacıyla düzenlenir. Macintosh bilgisayarlar, kullanıcı dostu arabirimleri, güçlü işletim sistemleri ve yaratıcı uygulamalarıyla tanınır. Bu özel gün, insanları Macintosh bilgisayarları keşfetmeye ve kullanmaya teşvik eder. İnsanlar, Macintosh bilgisayarlar hakkında bilgi edinebilir, Macintosh kullanıcıları ile deneyimlerini paylaşabilir ve Macintosh'un getirdiği yeniliklerin günlük yaşam ve iş dünyası üzerindeki etkisini değerlendirebilirler. Aynı zamanda bu gün, bilgisayar teknolojisinin evrimini kutlamak ve teknolojik ilerlemeye olan ilgiyi artırmak için bir fırsat sunar.