25 Aralık Dünya Yerçekimi Günü (Grav Mass Day)

25 Aralık: Dünya Yerçekimi Günü (Grav Mass Day)Dünya Yerçekimi Günü, her yıl 25 Aralık'ta fiziksel dünyanın temel kuvvetlerinden biri olan yerçekimini kutlamak için düzenlenen bir gündür. Yerçekimi, nesneleri dünyanın merkezine çeken ve hareketleri etkileyen doğal bir kuvvettir.
Bu gün, bilim meraklıları ve fizikseverler arasında yerçekimi hakkında farkındalık yaratmayı ve kutlamayı amaçlar. Dünya Yerçekimi Günü, yerçekimi kavramının keşfedilmesi, çalışmaları ve fizik alanındaki önemini vurgular.