24 Şubat Dünya Tortilla Cipsi Günü (Tortilla Chip Day)

Dünya Tortilla Cipsi Günü, her yıl 24 Şubat'ta kutlanır. Bu özel gün, tortilla cipsinin lezzetini ve popülaritesini kutlamak için düzenlenir. Tortilla cipsi, Meksika mutfağına dayanan ve dünya genelinde sevilen bir atıştırmalıktır. Mısır veya buğday unundan yapılan tortilla cipsleri, genellikle çeşitli soslarla birlikte servis edilir veya nacho tarzında peynir ve garnitürlerle lezzetlendirilir. Dünya Tortilla Cipsi Günü, insanları bu lezzetli atıştırmalığı denemeye teşvik eder ve tortilla cipsinin kültürel önemini kutlar. Aynı zamanda, bu gün restoranlar, marketler veya sosyal medya üzerinden özel indirimler ve etkinliklerle kutlanır.