30 Haziran Dünya Meteor İzleme Günü (Meteor Watch Day)

30 Haziran - Dünya Meteor İzleme Günü: Bu özel gün, gökyüzünde meteorları izlemek ve gözlemlemek için ayrılmıştır. Meteorlar, atmosfere giren ve parlak bir şekilde yanarak iz bırakan uzay kayalarıdır. Dünya Meteor İzleme Günü, insanları gece gökyüzünü keşfetmeye ve doğal gök olaylarını izlemeye teşvik eder. Gökyüzü tutkunları, bu günü meteor yağmurlarını, ateş topu geçişlerini ve göktaşlarını gözlemlemek için bir fırsat olarak değerlendirir. Bu etkinlik, evrende var olan büyüleyici olaylara şahit olmayı ve doğanın gizemlerini keşfetmeyi teşvik eder.