26 Şubat Dünya Antep Fıstığı Günü (Pistachio Day)

Dünya Antep Fıstığı Günü, her yıl 26 Şubat'ta kutlanır. Bu gün, antep fıstığının tadını ve sağlık faydalarını kutlamak için düzenlenir. Antep fıstığı, lezzeti ve besleyici özellikleriyle tanınan bir kuruyemiştir. İçerdiği vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar sayesinde vücut için faydalı bir atıştırmalıktır. Dünya Antep Fıstığı Günü, insanları antep fıstığının zengin aromasıyla tanıştırmak, onunla yapılan tarifleri keşfetmek ve beslenme değerini vurgulamak amacıyla düzenlenir. Bu özel gün, marketlerdeki antep fıstığı indirimleri, restoran menülerinde özel antep fıstığı tabakları ve sosyal medyada antep fıstığı ile ilgili paylaşımlarla kutlanır. Aynı zamanda, antep fıstığı üreticilerini desteklemek ve bu lezzetli kuruyemişin küresel olarak tanınmasını sağlamak için etkinlikler düzenlenir.