27 Eylül Dünya Teneke Kutu Ezme Günü (Crush a Can Day)

27 Eylül - Dünya Teneke Kutu Ezme Günü (Crush a Can Day): Bu özel gün, geri dönüşümü teşvik etmek ve teneke kutu kullanımının etkilerini vurgulamak amacıyla düzenlenir. Dünya Teneke Kutu Ezme Günü, insanları teneke kutuları ezerek hacimlerini azaltmaya, geri dönüşüm kutularına atmayı teşvik eder.

Bu gün, teneke kutuları ezmek, geri dönüşüm kutularını düzenlemek, çevre dostu alışkanlıklar edinmek gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Teneke kutular, çeşitli içeceklerin ve ürünlerin ambalajında yaygın olarak kullanılan malzemelerdir. Dünya Teneke Kutu Ezme Günü, insanları atık azaltmaya, geri dönüşümü desteklemeye ve doğal kaynakları korumaya teşvik eder.