28 Ekim Dünya Uluslararası Animasyon Günü

28 Ekim - Dünya Uluslararası Animasyon Günü (International Animation Day): Bu özel gün, animasyon sanatını kutlamak ve animasyonun yaratıcılık ve eğlence alanındaki önemini vurgulamak amacıyla düzenlenir. Dünya Uluslararası Animasyon Günü, insanları animasyon filmler izlemeye, animasyon tekniklerini keşfetmeye ve animasyonla ilgili etkinliklere katılmaya teşvik eder.
Bu gün, animasyon filmler izlemek, animasyon karakterleri çizmek veya animasyon atölyelerine katılmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Animasyon, hareketli görüntülerin yaratılması ve hikayelerin canlandırılması sürecidir. Dünya Uluslararası Animasyon Günü, animasyon sanatçılarını ve eserlerini kutlar, yaratıcılığı teşvik eder ve animasyonun gücünü göstererek insanları hayal dünyasına davet eder.