30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi Tatil Mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'de resmi bir tatildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden önemli bir dönüm noktasını temsil eden bu bayram, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Zafer Bayramı olarak ilan edilmiş ve 1935 yılında da resmi tatil olarak kabul edilmiştir.

Her yıl 30 Ağustos tarihinde Türkiye genelinde resmi tatil olarak kutlanır. Bu nedenle, kamu kurumları, okullar, resmi daireler ve çoğu işyeri bu günü tatil olarak kabul eder.

Geçmişimizdeki zaferlerin ışığında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor ve Türk milletinin büyük azmini yad ediyoruz."