5 Mayıs Dünya Çizgi Roman Günü (Free Comic Book Day)

Dünya Çizgi Roman Günü, her yıl 5 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, çizgi romanları ve çizgi roman kültürünü kutlamayı amaçlar. Dünya Çizgi Roman Günü, insanları çizgi romanları okumaya ve keşfetmeye teşvik eder. Birçok yayıncı, bu özel günde ücretsiz çizgi romanlar sunar veya indirimli fiyatlarla özel çizgi roman etkinlikleri düzenler.
Bu özel gün, çizgi roman mağazalarında imza günleri, çizgi roman panelleri, cosplay etkinlikleri veya çizgi roman film gösterimleri gibi etkinlikleri içerir. Dünya Çizgi Roman Günü, çizgi roman severleri bir araya getirerek popüler kültürdeki bu önemli sanat formunu kutlar ve okuma alışkanlığını teşvik eder.