5 Nisan Dünya İlk Temas Günü (First Contact Day)

Dünya İlk Temas Günü, her yıl 5 Nisan'da Star Trek hayranları tarafından kutlanır. Bu özel gün, popüler bilim kurgu serisi Star Trek'in evrende diğer uygarlıklarla ilk teması kurduğu bir olaya atıfta bulunur. Star Trek, insanların keşif ve barış için uzayı keşfetmesini konu alan bir hikayeye sahiptir.
Dünya İlk Temas Günü, hayranları bir araya getirerek Star Trek evrenine olan sevgiyi kutlar ve hayali bir gelecekteki birleşmeyi vurgular. Bu özel gün, Star Trek temalı etkinlikler, kostüm partileri, film gösterimleri ve topluluk etkinlikleri gibi aktiviteleri içerir. Dünya İlk Temas Günü, Star Trek hayranlarını bir araya getirir ve evrenin keşfi ve barışın önemini kutlar.