6 Aralık Dünya Kendi Ayakkabılarını Giyme Günü

6 Aralık Dünya Kendi Ayakkabılarını Giyme Günü (Put on Your Own Shoes Day), bağımsızlık ve özgüveni teşvik eden bir gündür. Bu gün, çocukları kendi ayakkabılarını giymeye teşvik etmek için ayrılmıştır, ancak yetişkinler de kendilerine ait ayakkabıları giyme becerisini kutlayabilirler.
İnsanlar, bu günü çocuklarına ayakkabı giyme becerisini öğretmek veya kendi ayakkabılarını seçmek ve giymek üzerine odaklanarak kutlayabilirler. Dünya Kendi Ayakkabılarını Giyme Günü, bireylerin bağımsızlığını destekleyerek ve günlük yaşamda küçük başarıları kutlayarak özgüvenin güçlenmesine katkıda bulunur.