25 Mart Dünya Tolkien Okuma Günü (Tolkien Reading Day)

Dünya Tolkien Okuma Günü, her yıl 25 Mart'ta kutlanır. Bu özel gün, ünlü yazar J.R.R. Tolkien'in eserlerini kutlamak ve okuma kültürünü teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Tolkien, "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" gibi epik fantastik romanlarıyla tanınır.

Dünya Tolkien Okuma Günü, insanları Tolkien'in eserlerini okumaya, farklı fantastik dünyalara dalmaya ve Tolkien evreninin derinliklerini keşfetmeye teşvik eder. Bu özel gün, okuma etkinlikleri, Tolkien ile ilgili konuşmalar veya Tolkien karakterleriyle ilgili kostüm etkinlikleri gibi etkinlikleri içerir. Dünya Tolkien Okuma Günü, Tolkien hayranlarını bir araya getirerek fantastik edebiyatın büyüleyici dünyasını kutlamak için bir fırsattır. Bu gün aynı zamanda Tolkien'in edebi mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için bir vesiledir.