6 Ekim Dünya Çılgın Şapkacı Günü (Mad Hatter Day)

6 Ekim - Dünya Çılgın Şapkacı Günü (Mad Hatter Day): Bu özel gün, Lewis Carroll'ın "Alice Harikalar Diyarında" adlı kitabındaki karakter olan Çılgın Şapkacı'yı kutlamak amacıyla düzenlenir. Dünya Çılgın Şapkacı Günü, insanları hayal gücünü serbest bırakmaya, sıradışı şapkalar takmaya ve kendi çılgın tarafını ortaya çıkarmaya teşvik eder.
Bu gün, çılgın şapkalar yapmak, farklı şapkaları denemek, kostümler giymek veya Çılgın Şapkacı temalı etkinliklere katılmak gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Çılgın Şapkacı, yaratıcı ve absürt bir karakter olarak tanınır ve çocukların hayal dünyasını harekete geçirir. Dünya Çılgın Şapkacı Günü, insanları eğlenceye ve yaratıcılığa davet eder, sıradışı fikirleri destekler ve farklılıkların kutlandığı bir atmosfer oluşturur.