6 Ocak Dünya Fasulye Günü (Bean Day)

6 Ocak her yıl "Dünya Fasulye Günü" olarak kutlanır. Bu gün, fasulyelerin çeşitliliği, besleyici değeri ve kültürel önemi üzerine odaklanır. Fasulyeler, protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir besin kaynağıdır ve birçok kültürde önemli bir gıda maddesidir. Bu özel gün, insanları fasulyelerin sağlık faydalarını ve çeşitli yemeklerde kullanımını keşfetmeye teşvik eder. İnsanlar, fasulye tabanlı yemekler hazırlayabilir, yeni fasulye tarifleri deneyebilir veya fasulyelerin çeşitli türlerini tanımak için pazarları veya yemek festivallerini ziyaret edebilirler. Bu gün aynı zamanda sürdürülebilir tarım ve beslenme konularında farkındalık yaratmak için bir fırsat sunar, çünkü fasulyeler ekolojik ve ekonomik açıdan önemli bir rol oynar ve sağlıklı bir diyetin bir parçasıdır.