29 Ocak Dünya Yapboz Günü (Puzzle Day)

29 Ocak her yıl "Dünya Yapboz Günü" olarak kutlanır. Bu özel gün, yapbozların zihinsel eğlence, zeka gelişimi ve stres azaltma gibi faydalarını kutlamak için düzenlenir. Yapbozlar, parçaların bir araya getirilerek bir bütün oluşturulması gereken oyunlardır.

Bu gün, insanları yapboz yapmaya teşvik eder, farklı zorluk seviyelerindeki yapbozları denemelerini sağlar ve beyin egzersizi yapmalarına olanak tanır. Evde yapbozlar yapabilir, yapboz partilerine katılabilir veya yapboz temalı etkinliklere dahil olabilirsiniz. Ayrıca, bu gün aile ve arkadaşlar arasında birlikte vakit geçirmek için harika bir etkinlik olduğunu vurgulayarak bağları güçlendirir ve eğlenceyi teşvik eder.