Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Adli bilişim mühendisliği, suçlarla ilgili dijital kanıtların toplanması, analizi ve yorumlanması gibi konuları ele alan bir bölümdür. Adli bilişim mühendisliği, bilgisayar korsanlığı, veri kurtarma, dijital delillerin toplanması ve analizi, siber suçlar, veri güvenliği, ağ güvenliği gibi konulara odaklanır. Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünde öğrencilere, dijital delillerin toplanması ve analizi, veri kurtarma, siber saldırıların önlenmesi ve tespiti, bilgisayar korsanlığı ile mücadele, ağ güvenliği, veri şifreleme ve diğer teknik beceriler öğretilir. Bu bilgi ve beceriler, mahkemelerde ve savcılıklarda kullanılan dijital kanıtların doğrulanması ve suçlu kişilerin tespit edilmesi için önemlidir.

Çalışma Alanları

Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü mezunları, özel sektörde veya devlet kurumlarında adli bilişim uzmanı olarak görev alabilirler. Bu uzmanlar, bilgisayar korsanlığı, siber saldırılar, veri kurtarma, dijital delillerin toplanması ve analizi, veri güvenliği ve ağ güvenliği gibi konularda derinleşmiş bir bilgi birikimine sahiptirler. Bunun yanı sıra, adli bilişim mühendisleri, avukatlar, mahkemeler ve savcılıklar gibi hukuki kuruluşlara danışmanlık hizmetleri sunabilirler. Bu şekilde, hukuki süreçlerde dijital delil toplama ve analizinde uzmanlık sağlayarak adli süreçlere ışık tutarlar.