Ağız, Diş Ve Çene Hastalıkları Ve Cerrahisi Anabilim Dalı Yl. Prg. Nedir ?

Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, ağız, diş ve çene hastalıkları ile ilgili teşhis, tedavi ve cerrahi müdahaleler konusunda uzmanlaşmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere ağız ve diş sağlığı alanında derinlemesine bilgi ve beceriler sunarak, çeşitli ağız, diş ve çene hastalıklarının teşhisini, tedavisini ve cerrahi müdahalelerini öğretmeyi hedefler.Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı'ndaki öğrenciler, ağız, diş ve çene hastalıklarının teşhisini yapar, tedavi planları oluşturur ve cerrahi müdahaleler gerçekleştirir. Bu kapsamda, diş çekimi, kök kanal tedavisi, diş dolguları, periodontal tedavi, diş protezleri ve çene cerrahisi gibi konulara odaklanarak klinik becerilerini geliştirirler.Mezunlar, ağız, diş ve çene sağlığı alanında çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olurlar.

Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı mezunları, diş hekimliği kliniklerinde, hastanelerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde veya özel ağız, diş ve çene hastalıkları kliniklerinde çalışabilirler. Diş tedavileri, cerrahi müdahaleler, implant cerrahisi, periodontal tedavi ve diş estetiği gibi konularda uzmanlaşmışlardır.Çalışma alanları açısından, Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları ve Cerrahisi mezunları, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin sunulduğu kliniklerde görev alabilirler. Diş tedavileri, cerrahi müdahaleler, çene cerrahisi, periodontal tedavi, ortodontik tedavi ve estetik diş hekimliği gibi alanlarda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, araştırma ve akademik çalışmalar yapma, hastalara danışmanlık sağlama ve diş hekimliği uygulamalarının geliştirilmesine katkıda bulunma gibi görevleri üstlenebilirler. Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları ve Cerrahisi mezunları, hastaların ağız ve diş sağlığını koruyarak ve iyileştirerek sağlıklı bir gülüş ve oral sağlık elde etmelerine yardımcı olurlar.