Ekstraktif Metalurji Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ekstraktif Metalurji Eğitimi Yüksek Lisans Programı, öğrencilere metallerin cevherlerden çıkarılması, rafine edilmesi ve işlenmesiyle ilgili kapsamlı bir eğitim sunar. Bu programda, öğrenciler, farklı madenlerin çıkarılması için kullanılan teknikler, metalurjik süreçler, cevher hazırlığı, döküm, metal şekillendirme, malzeme karakterizasyonu ve metalürjik analiz gibi konuları öğrenirler.

Ekstraktif metalurji mezunları, metal ve madencilik sektöründe çeşitli iş olanaklarına sahiptir. Madencilik şirketleri, metalürjik laboratuvarlar, metalurji ve malzeme mühendisliği departmanları, araştırma ve geliştirme kuruluşları, enerji sektörü gibi sektörlerde çalışabilirler. Ayrıca, çevre yönetimi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi konulara da odaklanabilirler.