Enerji Mühendisliği Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Enerji Mühendisliği (Enerji ve Güç Sistemleri) Yüksek Lisans Programı, enerji üretimi, dağıtımı, güç sistemleri ve enerji dönüşümü konularında mühendislik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji üretim teknolojileri, enerji dönüşüm süreçleri, enerji depolama sistemleri, güç elektroniği ve enerji verimliliği gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji şirketlerinde, güç sistemleri şirketlerinde, araştırma merkezlerinde veya enerji projelerinde çalışabilirler. Enerji üretim sistemlerini tasarlayabilir, enerji depolama teknolojileri üzerinde çalışabilir, güç sistemlerin analizi ve iyileştirilmesi için çalışmalar yapabilirler. Ayrıca, enerji verimliliği projeleri geliştirebilir ve enerji sektöründe yenilikçi çözümler sunabilirler.