Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

22 Kasım'ı içine alan hafta
, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanan bir etkinliktir. Bu hafta, ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak, toplumda ağız hijyeninin ve diş sağlığının korunmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası boyunca, diş fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, düzenli diş muayeneleri gibi konular üzerinde odaklanan etkinlikler, seminerler, sağlık taramaları, bilgilendirme kampanyaları ve diş sağlığı hizmetleri sunulur. Bu hafta, ağız ve diş sağlığı bilincini artırmayı, çürük, diş eti hastalıkları gibi sorunların önlenmesini teşvik etmeyi ve toplumun genel olarak ağız ve diş sağlığına daha fazla önem vermesini hedefler.