Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Yl. Prg. Çalışma Alanları

Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Yüksek Lisans Programı, ailelerin ekonomik durumunu değerlendirmek, bütçe yönetimi ve tasarruf becerilerini öğretmek, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek ve ailelerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli bilgi ve becerileri sağlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere aile ekonomisi, bütçe planlaması, tüketici davranışları, beslenme bilimi ve beslenme eğitimi gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunmayı hedefler. Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Yüksek Lisans Programı'ndaki öğrenciler, ailelerin gelir, harcama ve tasarruf durumunu analiz eder, bütçe planlama stratejileri geliştirir ve tüketici davranışlarını değerlendirir. Aynı zamanda, sağlıklı beslenme ilkelerini öğretir, beslenme ihtiyaçlarını değerlendirir ve ailelerin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını benimsemelerine yardımcı olur.Mezunlar, aile ekonomisti ve beslenme eğitimcisi olarak çalışma fırsatlarına sahip olurlar.

Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Yüksek Lisans Programı mezunları, eğitim kurumlarında, aile danışmanlık merkezlerinde, sağlık kuruluşlarında veya özel uygulamalarında çalışabilirler. Ayrıca, toplum merkezlerinde, kamu sağlık hizmetlerinde veya tüketici danışmanlık kuruluşlarında aile ekonomisi ve beslenme eğitimi alanında görev alabilirler.Çalışma alanları açısından, Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi mezunları, ailelere bütçe planlama, tasarruf stratejileri, tüketici hakları, sağlıklı beslenme ve beslenme ihtiyaçlarını değerlendirme gibi konularda danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunabilirler. Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi mezunları, ailelerin mali durumlarını iyileştirmek, bütçe yönetimini geliştirmek, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek ve ailelerin ekonomik refahını artırmak için gereken bilgi ve becerileri sağlarlar.