Hesaplamalı Mekanik Ve İmalat Yl. Prg. Nedir? Ne İş Yapar?

Hesaplamalı Mekanik ve İmalat Yüksek Lisans Programı, mühendislik problemlerinin çözümünde hesaplamalı yöntemleri kullanmayı ve mekanik ve imalat süreçlerini optimize etmeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere mekanik mühendisliği prensipleri, malzeme bilimi, simülasyon, veri analizi, modelleme ve imalat teknolojileri gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Hesaplamalı Mekanik ve İmalat Yüksek Lisans Programı, öğrencileri mekanik ve imalat sistemlerinin simülasyonunu yapmaya, tasarım optimizasyonu yapmaya ve imalat süreçlerini geliştirmeye yönlendirir. Mezunlar, otomotiv sektöründe, havacılık endüstrisinde, enerji sektöründe veya imalat şirketlerinde hesaplamalı mühendis, tasarım ve üretim mühendisi, veri analisti veya araştırmacı olarak çalışabilirler. Ayrıca, mekanik sistemlerin simülasyon projeleri yönetebilir, imalat süreçlerini iyileştirmek için optimizasyon projeleri yürütebilir ve yeni ürün geliştirme çalışmalarında yer alabilirler.