4.7

• Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

Akademik Çeviri Eğitimi Sertifika Programı

Akademik çeviri, bilimsel yayınlar, makaleler, tezler ve diğer akademik yayınların başka bir dil veya dil gruplarına çevrilmesi işlemine verilen isimdir. Akademik çeviri, çeşitli alanlarda yapılabilir ve bilim, teknoloji, sağlık, sosyal bilimler, ekonomi gibi alanlarda yapılmaktadır.

Akademik çeviri, çevirinin doğru ve anlamını yansıtacak şekilde yapılması gereken önemli bir iştir. Bu nedenle, akademik çeviri yapacak olan kişi veya kurumların, alanında uzman olması ve dil bilgisi, terimler ve konu hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Ayrıca, çevirinin yapılacağı dil ve dil gruplarının özelliklerini de dikkate alarak çeviri yapılması gerekir.

Akademik çevirinin yapılması sırasında, çevirinin dil ve anlam bütünlüğünü koruyacak şekilde yapılması önemlidir. Bu nedenle, çevirinin yapılması sırasında çeviri yapılan dilin gramer, dilbilgisi ve kelime kullanım kurallarına uygun bir şekilde yapılması gerekir. Ayrıca, çevirinin yapılacağı dilin anlam bütünlüğünü koruyacak şekilde yapılması da önemlidir. Bu nedenle, çevirinin yapılması sırasında çeviri yapılan dilin kültürel özelliklerine uygun bir şekilde yapılması gerekir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Çeviri Bilimine Giriş
  • Basit Cümle Çevirisi – Yapı
  • Zamanlar
  • Modals
  • Nouns & Pronouns
  • Passive Voice
  • Causatives
  • If Clauses
  • Gerund or Infinitive
  • Noun Clauses
  • Relative Clauses
  • Relative Pronouns
  • Translating A Paragraph

EĞİTİM SÜRESİ

50 Uzaktan Eğitim Saati Sürecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir ayrıca Türkiye' de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.

Akademik sertifikalar, akademik hayattaki öğrencilerin, akademisyenlerin veya profesyonellerin belirli bir konuda ek bilgi ve beceri kazanmaları için tasarlandığından, bu tür programlara ilgili alandaki kişiler katılabilirler.

Eğitime Nasıl Katılabilirim ?

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır. Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.

SÜREÇ HAKKINDA:

• Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır. 3 sınav hakkınızda da başarılı olamama durumunda ek sınav ücreti 480₺'dir.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.

BAŞVURU HAKKINDA:

• Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvurusu olmayan adayların kayıtları kabul edilmemektedir. Önce başvuru yapınız.
  • Kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini aşağıda yer alan banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemi sonrasında dekont, makbuz ya da ekran görüntüsünü 0549 694 54 00 iletişim numarasına whatsapp üzerinden iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemi sırasında açıklama kısmına " TC Kimlik No ve Eğitim Adı" yazılmalıdır.
  • Ödeme esnasında alıcı adı / hesap sahibi kısmına "Sakarya Uygulamalı Bilimler Ün Sayem-Kurs/Eğitim Gelirleri(Sığdığı kadarını yazınız.)” yazdığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum