Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı, fikri mülkiyet hakları ve yasaları üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fikri mülkiyet hakları (patentler, telif hakları, ticari markalar, tasarımlar, vb.), fikri mülkiyet hukuku ve uluslararası fikri mülkiyet koruma sistemleri hakkında derinlemesine bilgi edinirler.

Mezunlar, hukuk firmalarında, fikri mülkiyet danışmanlık şirketlerinde, şirketlerin hukuk departmanlarında veya hükümet kurumlarında çalışabilirler. Fikri mülkiyet haklarının korunması, lisanslama ve ticarileştirme süreçleri, fikri mülkiyet davaları ve hukuki danışmanlık gibi konularda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, fikri mülkiyet yasalarının uyumlu bir şekilde uygulanmasını sağlamak, fikri mülkiyet stratejileri geliştirmek ve fikri mülkiyet haklarının korunmasını desteklemek gibi görevler üstlenebilirler.