Enerji Ekonomisi Ve Enerji Güvenliği Politikaları Yl. Prg. Nedir ?

Enerji Ekonomisi ve Enerji Güvenliği Politikaları Yüksek Lisans Programı, enerji sektöründe ekonomik ve politik açıdan analiz yapmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji piyasaları, enerji politikaları, enerji güvenliği, enerji ticareti ve enerji projelerinin ekonomik değerlendirmesi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji şirketlerinde, enerji danışmanlık firmalarında, enerji piyasaları regülatörlerinde veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Enerji projelerinin ekonomik analizini yapabilir, enerji politikalarını değerlendirebilir, enerji güvenliği stratejileri geliştirebilir ve enerji piyasalarının işleyişini inceleyebilirler.